Ballontoppers van Feestwinkel PartyPeepz en latex ballonnen
De latex ballonnen welke gebruikt worden door ons zijn, in tegenstelling tot de goedkopere merken, gemaakt van 100% biologisch latex. Dit betekent dat het afbreekproces van onze ballonnen even lang duurt als het afbreekproces van een eikenblad. Onze ballonnen zijn tevens volledig ISO en TUV goedgekeurd.

EEN LATEX BALLON IS NIET VAN PLASTIC!!! De meest voorkomende misvatting is dat een latex ballon van plastic is. Dat is niet het geval. Er bestaan twee soorten ballonnen: latex ballonnen en folieballonnen. Alleen latex ballonnen worden gebruikt bij oplatingen. Een latex ballon wordt gemaakt van het sap van de rubberboom.

De media beweren dat dieren gedood worden door latex ballonnen. Feitelijke bewijzen ontbreken hiervoor. Zelfs na vier jaar intensief onderzoek, hebben onderzoekers geen enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zijn ondersteunt.

De Universiteit van Miami voerde twee studies uit die bewijzen dat latex ballonnen niet schadelijk zijn voor het milieu, noch dodelijk zijn voor dieren. In deze studies werden doelbewust stukken van latex ballonnen aan zeeschildpadden gevoerd. De opgegeten latex werd in alle gevallen ook weer door de schildpadden ontlast. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.

Veel van de latexballonnen die gevonden worden op het strand e.d. zijn aan een voorwerp bevestigd, bijvoorbeeld een plastic lintje. Vaak zijn ze ook nog aan elkaar vastgemaakt (geklusterd). De kluwen van lintjes zijn vaak van plastic en niet biologisch afbreekbaar. De plastic lintjes zijn de boosdoeners voor vogels omdat ze erin verstrikt geraken.

Ballontoppers van Feestwinkel PartyPeepz en ballonoplatingen
Wij staan kritisch tegenover ballonoplatingen en willen deze dan ook niet faciliteren.

Wij snappen dat u van mening kunt zijn dat een ballonoplating sfeerverhogend kan zijn en in sommige gevallen, zoals bij rouwballonnen, onderdeel kan zijn van een ceremonie. Toch vragen wij u kritisch te kijken naar de hoeveelheid ballonnen die u wilt oplaten. Wij denken graag met u mee over een alternatief

Nog enkele juridische feiten
Een Amerikaanse rechtbank heeft de door milieuactivisten geleverde argumenten al eens onderzocht in 1988 en vervolgens ballonnen vrijgesproken van elke mogelijke schade aan het milieu.

Toonaangevende schildpadonderzoekers van het Virginia Institute of Marine Science, de Universiteit van Texas en de Okeanos Ocean Research, verklaren in het openbaar dat ballonnen vrijgesproken kunnen worden als veroorzaker van de sterfgevallen van zeeschildpadden. Hun verklaring ondersteunt het feit dat er geen enkel bewijs is om aan te nemen dat latex ballonnen dieren zouden doden.

Op 20 oktober 1988 heeft het Hof van de Verenigde Staten in Seattle/Washington zich uitgesproken tegen milieuactivisten die een poging deden om een ​​ballonoplating te stoppen. De rechtbank vond geen aanwijsbare oorzaak dat ballonnen schadelijk zijn voor het milieu.

Ballonnen bestellen?

Nog plek in de agenda?

Inspiratiie fotoalbum

Tros met XL cijfers

Kleurenkaart

 

Heliumtrosjes

Grote beer

Circle

Demi Arches

Romeinse pilaren

Ballonnen bestellen?

Heliumgevulde cijfers

Geboorteknuffels

Openingsschaar XL

Kadoballonnen

Kadoballonnen

Mega trossen

Folieballonnen

Trosjes

Kinderballonnen

© 2020 - 2024 Welkom bij Ballontoppers! | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel